livrare-colete-anglia

La ce atragem atenția atunci când expediem un colet în străinătate?

Trăim în era când avem liberul acces de a călători în toată lumea, avem prieteni, rude în străinătate și,  aflându-se la distanță, dorim să-i bucurăm măcar cu ceva transmis de la noi. Un colet reprezintă nu numai obiecte și produse, ci și emoții, sentimente de bucurie pentru cei cărora le transmitem. Prin livrarea de pachete, încercăm să ținem legătura cu cei aflați dincolo de hotare. Fie că facem o expediere de colete în Anglia, Italia, Spania sau orice alt colț al lumii, trebuie să ținem cont de anumite reguli. În cele ce urmează, veți cunoaște 7 pași siguri pentru o livrare reușită.

 

  • Din start, alege cu grijă o echipă de livrare profesionistă și cu experiență. Informarea este calea cea mai bună de a te feri de eșecuri. Consultă mediul online, prietenii și cunoscuții pentru a obține niște recomandări de încredere. Alegerea unui serviciu de înaltă calitate nu îți va da niciodată bănuieli dacă va ajunge sau nu coletul la cei dragi.

  • Evaluarea tarifelor serviciului solicitat. Fiecare client va opta pentru servicii cu cel mai avantajos preț. De obicei, se taxează per kilogram.

  • Asigurarea termenelor de livrare. Fiecare client va fi mulțumit dacă pachetul său va fi preluat și expediat în cel mai scurt timp posibil. Fiind o cursă internațională, in mod sigur va dura câteva zile, dar trebuie de la inceput să concretizezi termenul de livrare, pentru a te asigura că ajunge până la ziua când ai stabilit. Pot să existe și întârzieri, dar acestea se întâmplă în cazuri excepționale și foarte rar. Atunci când coletele nu sunt livrate la timp, destinatarii trebuie să fie înştiințați și să li se explice cauza.

  • Ambalarea corespunzătoare. Orice colet trebuie să fie ambalat şi închis, astfel încât să corespundă modului și duratei de transportare. De obicei, se utilizează un înveliş exterior opac care să nu permită vizualizarea conţinutului. Pachetele cu bunuri fragile vor trebui ambalate corespunzător de către expeditor, utilizând ca umplutură folie cu bule, polistiren antişoc sau alt material care atenuează şocul mecanic şi să aibă aplicată inscripţia „Fragil”.

  • Dimensiunea și greutatea coletului. Pentru a circula în fluxul internațional, coletele trebuie să corespundă unor anumite standarde. De regulă, expeditorul trebuie să țină cont de condițiile de mărimi ale serviciului dat și ar fi bine să le respecte pentru siguranța conținutului transmis.

  • Trimiterea coletelor cu conținut interzis prin dispoziţii legale. Expeditorul are obligaţia de a nu introduce în reţeaua poştală obiecte interzise prin lege, fie chiar şi pe o porţiune mică de parcurs (de exemplu: substanţe explozive, toxice, inflamabile, psihotrope, droguri, arme sau părţi ale acestora, muniţii, băuturi alcoolice fără timbre de accize, țigări sau orice alte produse din tutun etc.).
  • Scrierea adreselor complete și corecte. Datele expeditorului şi a destinatarului trebuie să fie redactate într-un mod precis, scrise citeţ. În adrese nu sunt admise prescurtări, ştersături sau corectări. Această responsabilitate îi revine expeditorului. De corectitudinea datelor depinde livrarea cat mai rapida a coletului dvs.

Trebuie să te informezi și să respecți anumite condiții, astfel coletul va ajunge rapid și sigur la destinație. După cele relatate, observăm că există responsabilități ale ambelor părți: expeditor și persoana care livrează pachetul. Dacă fiecare își asumă obligațiile sale, atunci soarta bunurilor expediate se află în mâini bune,  si totul va ajunge in siguranta la locul indicat.