16564936_l

Industria de curierat și logistică care angajează sute de mii de oameni si trimite literalmente milioane de colete  producând miliarde de lire sterline în fiecare an, a fost forța motrică a globalizării si a ajutat la apariția culturii consumatorilor și explozia modernă a comerțului online. Curierii au jucat un rol esențial în întreaga lume, oferind o platformă logistică pentru ca alte industrii să crească exponențial. Tehnologia a reflectat creșterea logisticii. Pe măsură ce consumatorii solicită mai mult, tehnologia a redefinit logistica, în timp ce logistica a redefinit tehnologia.

În Regatul Unit, Royal Mail, una dintre cele mai vechi instituții ale Regatului, a trimis prima sa scrisoare încă din 1516. Înființată de regele Henric al VII-lea, Maestrul Serviciilor Poștale, aceasta a fost creată pentru a menține un traseu eficient de comunicare între Rege și așa numitul Consiliu Privat Scoțian. Călătorind călare, mesagerii călăreau zile întregi pentru a livra scrisorile regelui. În 1603, traseul a devenit celebru, după ce Sir Robert Carey, după moartea reginei Elizabeth I, a pornit de la Londra la Edinburgh în trei zile pentru a informa pe moștenitorul ei, James VI of Scotland, despre moartea mamei sale. Cea mai lungă călătorie spre nord de 436 de mile este acum o tradiție anuală pentru pasionații de călărie.

Până spre sfârșitul anilor 1600, drumurile din Europa au fost mai mult decât glorificate, deși erau adesea murdare, nesatisfăcând cererea pentru un traseu eficient de transport. La 1605 în Londra, un factor principal în dezvoltarea unei rute logistice  eficiente, a fost popularitatea trăsurilor trase de cai si disponibilitatea inchirierii lor.Aceasta a însemnat drumuri mai mari și mai dezvoltate, prielnice cailor, dar și trăsurile și-au păstrat necesitatea.
Și astfel s-a pus bazele unei rețele naționale de curierat.

Revoluția industrială a aprins focul întregii industrii, cu călătoriile și logistica în centrul acesteia. Trenurile de cale ferată, navele cu aburi și tehnologia de comunicații însemna că încărcături mari de colete și produse puteau fi transportate mult mai departe și mult mai repede. Articolele ceramice fabricate în Sheffield puteau fi vândute în magazinele din Boston la doar câteva săptămâni de la producerea lor, iar  aristrocații chinezi savurau ceaiul indian importat din Marea Britanie, admirând și argintul forjat din  Londra.

Viitoare imperii europene erau disperate să-și îmbunătățească rețelele logistice, din motive de comerț și de mobilitate militară. Logistica și tehnologia au tras această ambiție.

Au fost făcute îmbunătățiri semnificative pentru livrările la domiciliu. Trenurile care transportau saci de scrisori și colete  pe teritoriul țării au luat calea serviciului poștal modern pe care îl cunoaștem astăzi. Într-o zi, scrisorile și coletele încărcate în Londra puteau fi distribuite de poștașii dotați cu  biciclete sau cai  în întreaga țară. Invenția mașinii și  imediat după aceea, vagonul de livrare, înseamna că persoanele  puteau livra cantități mult mai mari de scrisori și colete în orice punct conectat printr-o rută comună. Astfel s-a creat  o oportunitate pentru întreprinderile comerciale mai avansate, demonstrând că această tehnologie ar fi una revoluționară.

Cererea crescândă a condus la sisteme rapide de dezvoltare urbanizată. Oamenii trebuiau să fie conectați pentru a primi beneficiile unei lumi în schimbare. Orașele se extindeau pe tot globul, mai multe magazine și servicii oferind oamenilor tot ceea ce își doreau și aveau nevoie. Concurența, oferită în primul rând de lungimea de acțiune a imperiului și a județelor concurente,  avea acum rolul de lider în conectarea lumii. Industria de logistică trebuia să se dezvolte și avea nevoie de ajutor. Pentru a deveni globalizate, companiile de curierat  trebuiau să fie înarmate cu cele mai recente progrese tehnologice.

Călătoria cu avionul a schimbat pe de-o parte peisajul logistic. Pe măsură ce tehnologia a progresat, transportul mărfurilor pe mare părăsea navele care se deplasau lent în favoarea  industriei  aviatice rapide. Ca și în multe lucruri, conflictul dintre națiuni a condus la salturi imense în tehnologie – logistica nu face excepție. Avioanele de transport echipate cu motoare puternice și spații mari de depozitare pentru containere, înseamna că, pachetele puteau fi livrate în cealaltă parte a lumii în 24 de ore. Fabricile din China  puteau acum aproviziona magazinele din SUA cu cele mai recente produse de consum într-un timp remarcabil de scurt. Avioanele alimentate cu surse de combustibil din Orientul Mijlociu au adus logistica la un nou nivel.

Acum, orașele trebuiau să se adapteze.Nevoile logistice  trebuiau să fie incluse în planificarea urbană, cu dezvoltarea pe scară largă a centrelor urbane. Companiile de curierat operau centre enorme de sortare și  puteau direcționa colete către orice adresă de-a lungul întregului continent. Aceste facilități au deveniseră din ce în ce mai avansate, deoarece nevoia de a depăși grupurile de curierat rivale prin scăderea timpilor de livrare către clienți a dus la salturi extraordinare în tehnologie. Alibaba, cea mai mare companie de comerț cu amănuntul din China, a construit un centru de distribuție uluitor în China de Est, cu obiectivul unic de a furniza livrările în aceeași zi în 25 de orașe, în 24 de ore, la 140 de milioane de oameni.

Gigantul american online Amazon urmărește viitorul livrării cu determinare tipică. În prezent, Amazon triază livrarea cu drone cu intenția livrării în aceeași zi în orice locație. Achiziția recentă de brevete a oferit câteva detalii cu privire la amploarea ambițiilor companiei. Tehnologia GPS în telefoanele inteligente ale oamenilor ar putea fi folosită de către dronele companiei Amazon pentru a urmări clienții într-o locație de livrare potrivită, eliminând una dintre principalele obstacole în calea livrării “ultimelor mile”. Acest lucru ar putea include clienții pe ambarcațiuni sau în mașinile în mișcare. Clientul ar putea direcționa locația de aterizare a dronelor cu telefonul smartphone. Cele mai recente specificații ale dronelor de la Amazon indică o tehnologie extrem de sofisticată. Sistemele de auto-gestionare, de exemplu, care fac ca dronele capabile să se adapteze la noi locații, evitând mașini, oameni, animale și clădiri. Locațiile greu accesibile sunt deja dotate cu vehicule de zbor fără pilot, atât în Germania, cât și în China.

Tehnologia, particularitatea tehnologiilor mobile precum și smartphone-urile au jucat un rol major în dezvoltarea logisticii. Prin comoditatea de vânzare cu amănuntul, clienții pot accesa magazinele preferate online zi și noapte, astfel încât companiile de curierat au trebuit să-și dezvolte capacitățile și flexibilitatea pentru a face față cererii. Anul trecut, în timpul unei singure zile in  China, Alibaba a procesat 278 de milioane de comenzi în numai 24 de ore, cu un profit de peste 9,3 miliarde de dolari. Alibaba, pentru a face față acestei cereri, a trebuit să revizuiască masiv rețeaua logistică a Chinei.

Întrucât acum companiile de dimensiunea Amazon și Alibaba concurează cap-la-cap, pentru  proprietatea asupra spațiului de piață și  pentru  confortul consumatorilor, companiile de logistică și tehnologie trebuie să se dezvolte pentru a putea livra în continuare.

Tocmai de aceea si compania noastra Crespo Com isi propune sa investeasca in tehnologii noi in permanenta pentru a ne putea mentine in topul preferintelor clientilor care cauta servicii de transport colete Anglia-Romania.

Tellus nulla lorempulvinar luctus nec

Lorm ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, nulla lorempulvinar dapibus leo.

Ut elit tellus luctus nec

Lorm ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, nulla lorempulvinar dapibus leo.

Lorem pulvinar dapibus leoc

nulla lorempulvinar –  ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, nulla lorem pulvinar dapibus leo.

Felis placerat a augue sit ametipsum elit

Cras vitae risus ac magna sodales consectetur. Praesent a est placerat, feugiat arcu mollis, vestibulum sem. Nulla bibendum mauris ut enim sodales commodo. Nunc rutrum quam quis magna vehicula suscipit. Vestibulum in malesuada erat, suscipit consequat nisl.

Nunc bibendum, elit vel lacinia hendrerit, ante nulla rhoncus arcu, egestas sollicitudin massa massa id diam. Mauris id ipsum at odio convallis mollis sed eu velit. Vivamus vitae velit sem.

Nam fermentum vel mauris sed congue liquam euismod, mi et viverra imperdiet, nisl augue condimentum risus, consequat gravida massa diam et nisl. Morbi aliquam sed nisi eu tristique. Nullam sodales laoreet odio. Aliquam in tortor auctor, cursus magna vitae, ultrices est. Nulla odio felis, placerat a augue sit amet, tempor semper ante. Sed id lectus ipsum.

Nulla odio felis placerat a augue

Elinc bibendum, elit vel lacinia hendrerit, ante nulla rhoncus arcu, egestas sollicitudin massa massa id diam. Mauris id ipsum at odio convallis mollis sed eu velit. Vivamus vitae velit sem.

Nam fermentum vel mauris sed congue liquam euismod, mi et viverra imperdiet, nisl augue condimentum risus, consequat gravida massa diam et nisl. Morbi aliquam sed nisi eu tristique. Nullam sodales laoreet odio. Aliquam in tortor auctor, cursus magna vitae, ultrices est. Nulla odio felis, placerat a augue sit amet, tempor semper ante. Sed id lectus ipsum.