16564936_l

Industria de curierat si logisticaacare angajeaza sute de mii de oameni si trimite literalmente milioane de colete  producand miliarde de lire sterline In fiecare an, a fost forta motrica a globalizarii si a ajutat la aparitia culturii consumatorilor si explozia moderna a comertului online. Curierii au jucat un rol esential In Intreaga lume, oferind o platforma logistica pentru ca alte industrii sa creasca exponential. Tehnologia a reflectat cresterea logisticii. Pe masura ce consumatorii solicita mai mult, tehnologia a redefinit logistica, In timp ce logistica a redefinit tehnologia.

In Regatul Unit, Royal Mail, una dintre cele mai vechi institutii ale Regatului, a trimis prima sa scrisoare Inca din 1516. Infiintata de regele Henric al VII-lea, Maestrul Serviciilor Postale, aceasta a fost creata pentru a mentine un traseu eficient de comunicare Intre Rege si asa numitul Consiliu Privat Scotian. Calatorind calare, mesagerii calareau zile Intregi pentru a livra scrisorile regelui. In 1603, traseul a devenit celebru, dupa ce Sir Robert Carey, dupa moartea reginei Elizabeth I, a pornit de la Londra la Edinburgh In trei zile pentru a informa pe mostenitorul ei, James VI of Scotland, despre moartea mamei sale. Cea mai lunga calatorie spre nord de 436 de mile este acum o traditie anuala pentru pasionatii de calarie.

Pana spre sfarsitul anilor 1600, drumurile din Europa au fost mai mult decat glorificate, desi erau adesea murdare, nesatisfacand cererea pentru un traseu eficient de transport. La 1605 In Londra, un factor principal In dezvoltarea unei rute logistice  eficiente, a fost popularitatea trasurilor trase de cai si disponibilitatea inchirierii lor.Aceasta a Insemnat drumuri mai mari si mai dezvoltate, prielnice cailor, dar si trasurile si-au pastrat necesitatea.
Si astfel s-a pus bazele unei retele nationale de curierat.

Revolutia industriala a aprins focul Intregii industrii, cu calatoriile si logistica In centrul acesteia. Trenurile de cale ferata, navele cu aburi si tehnologia de comunicatii Insemna ca Incarcaturi mari de colete si produse puteau fi transportate mult mai departe si mult mai repede. Articolele ceramice fabricate In Sheffield puteau fi vandute In magazinele din Boston la doar cateva saptamani de la producerea lor, iar  aristrocatii chinezi savurau ceaiul indian importat din Marea Britanie, admirand si argintul forjat din  Londra.

Viitoare imperii europene erau disperate sa-si Imbunatateasca retelele logistice, din motive de comert si de mobilitate militara. Logistica si tehnologia au tras aceasta ambitie.

Au fost facute Imbunatatiri semnificative pentru livrarile la domiciliu. Trenurile care transportau saci de scrisori si colete  pe teritoriul tarii au luat calea serviciului postal modern pe care Il cunoastem astazi. Intr-o zi, scrisorile si coletele Incarcate In Londra puteau fi distribuite de postasii dotati cu  biciclete sau cai  In Intreaga tara. Inventia masinii si  imediat dupa aceea, vagonul de livrare, Inseamna ca persoanele  puteau livra cantitati mult mai mari de scrisori si colete In orice punct conectat printr-o ruta comuna. Astfel s-a creat  o oportunitate pentru Intreprinderile comerciale mai avansate, demonstrand ca aceasta tehnologie ar fi una revolutionara.

Cererea crescanda a condus la sisteme rapide de dezvoltare urbanizata. Oamenii trebuiau sa fie conectati pentru a primi beneficiile unei lumi In schimbare. Orasele se extindeau pe tot globul, mai multe magazine si servicii oferind oamenilor tot ceea ce Isi doreau si aveau nevoie. Concurenta, oferita In primul rand de lungimea de actiune a imperiului si a judetelor concurente,  avea acum rolul de lider In conectarea lumii. Industria de logistica trebuia sa se dezvolte si avea nevoie de ajutor. Pentru a deveni globalizate, companiile de curierat  trebuiau sa fie Inarmate cu cele mai recente progrese tehnologice.

Calatoria cu avionul a schimbat pe de-o parte peisajul logistic. Pe masura ce tehnologia a progresat, transportul marfurilor pe mare parasea navele care se deplasau lent In favoarea  industriei  aviatice rapide. Ca si In multe lucruri, conflictul dintre natiuni a condus la salturi imense In tehnologie – logistica nu face exceptie. Avioanele de transport echipate cu motoare puternice si spatii mari de depozitare pentru containere, Inseamna ca, pachetele puteau fi livrate In cealalta parte a lumii In 24 de ore. Fabricile din China  puteau acum aproviziona magazinele din SUA cu cele mai recente produse de consum Intr-un timp remarcabil de scurt. Avioanele alimentate cu surse de combustibil din Orientul Mijlociu au adus logistica la un nou nivel.

Acum, orasele trebuiau sa se adapteze.Nevoile logistice  trebuiau sa fie incluse In planificarea urbana, cu dezvoltarea pe scara larga a centrelor urbane. Companiile de curierat operau centre enorme de sortare si  puteau directiona colete catre orice adresa de-a lungul Intregului continent. Aceste facilitati au devenisera din ce In ce mai avansate, deoarece nevoia de a depasi grupurile de curierat rivale prin scaderea timpilor de livrare catre clienti a dus la salturi extraordinare In tehnologie. Alibaba, cea mai mare companie de comert cu amanuntul din China, a construit un centru de distributie uluitor In China de Est, cu obiectivul unic de a furniza livrarile In aceeasi zi In 25 de orase, In 24 de ore, la 140 de milioane de oameni.

Gigantul american online Amazon urmareste viitorul livrarii cu determinare tipica. In prezent, Amazon triaza livrarea cu drone cu intentia livrarii In aceeasi zi In orice locatie. Achizitia recenta de brevete a oferit cateva detalii cu privire la amploarea ambitiilor companiei. Tehnologia GPS In telefoanele inteligente ale oamenilor ar putea fi folosita de catre dronele companiei Amazon pentru a urmari clientii Intr-o locatie de livrare potrivita, eliminand una dintre principalele obstacole In calea livrarii “ultimelor mile”. Acest lucru ar putea include clientii pe ambarcatiuni sau In masinile In miscare. Clientul ar putea directiona locatia de aterizare a dronelor cu telefonul smartphone. Cele mai recente specificatii ale dronelor de la Amazon indica o tehnologie extrem de sofisticata. Sistemele de auto-gestionare, de exemplu, care fac ca dronele capabile sa se adapteze la noi locatii, evitand masini, oameni, animale si cladiri. Locatiile greu accesibile sunt deja dotate cu vehicule de zbor fara pilot, atat In Germania, cat si In China.

Tehnologia, particularitatea tehnologiilor mobile precum si smartphone-urile au jucat un rol major In dezvoltarea logisticii. Prin comoditatea de vanzare cu amanuntul, clientii pot accesa magazinele preferate online zi si noapte, astfel Incat companiile de curierat au trebuit sa-si dezvolte capacitatile si flexibilitatea pentru a face fata cererii. Anul trecut, In timpul unei singure zile in  China, Alibaba a procesat 278 de milioane de comenzi In numai 24 de ore, cu un profit de peste 9,3 miliarde de dolari. Alibaba, pentru a face fata acestei cereri, a trebuit sa revizuiasca masiv reteaua logistica a Chinei.

Intrucat acum companiile de dimensiunea Amazon si Alibaba concureaza cap-la-cap, pentru  proprietatea asupra spatiului de piata si  pentru  confortul consumatorilor, companiile de logistica si tehnologie trebuie sa se dezvolte pentru a putea livra In continuare.

Tocmai de aceea si compania noastra Crespo Com isi propune sa investeasca in tehnologii noi in permanenta pentru a ne putea mentine in topul preferintelor clientilor care cauta servicii de transport colete Anglia-Romania.

Tellus nulla lorempulvinar luctus nec

Lorm ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, nulla lorempulvinar dapibus leo.

Ut elit tellus luctus nec

Lorm ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, nulla lorempulvinar dapibus leo.

Lorem pulvinar dapibus leoc

nulla lorempulvinar –  ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, nulla lorem pulvinar dapibus leo.

Felis placerat a augue sit ametipsum elit

Cras vitae risus ac magna sodales consectetur. Praesent a est placerat, feugiat arcu mollis, vestibulum sem. Nulla bibendum mauris ut enim sodales commodo. Nunc rutrum quam quis magna vehicula suscipit. Vestibulum in malesuada erat, suscipit consequat nisl.

Nunc bibendum, elit vel lacinia hendrerit, ante nulla rhoncus arcu, egestas sollicitudin massa massa id diam. Mauris id ipsum at odio convallis mollis sed eu velit. Vivamus vitae velit sem.

Nam fermentum vel mauris sed congue liquam euismod, mi et viverra imperdiet, nisl augue condimentum risus, consequat gravida massa diam et nisl. Morbi aliquam sed nisi eu tristique. Nullam sodales laoreet odio. Aliquam in tortor auctor, cursus magna vitae, ultrices est. Nulla odio felis, placerat a augue sit amet, tempor semper ante. Sed id lectus ipsum.

Nulla odio felis placerat a augue

Elinc bibendum, elit vel lacinia hendrerit, ante nulla rhoncus arcu, egestas sollicitudin massa massa id diam. Mauris id ipsum at odio convallis mollis sed eu velit. Vivamus vitae velit sem.

Nam fermentum vel mauris sed congue liquam euismod, mi et viverra imperdiet, nisl augue condimentum risus, consequat gravida massa diam et nisl. Morbi aliquam sed nisi eu tristique. Nullam sodales laoreet odio. Aliquam in tortor auctor, cursus magna vitae, ultrices est. Nulla odio felis, placerat a augue sit amet, tempor semper ante. Sed id lectus ipsum.